Chlupatí členové rodiny

Máme byt nebo dům a cítíme se sami, máme doma tak nějak prázdno a smutno. Chtělo by to nějakého „chlupáče“, mazlíčka co nás přivítá, když přijdeme unavení domů z práce. Chlupatého miláčka, který nám oblíznutím tváře vykouzlí úsměv na tváři nebo jen kamaráda, který s námi bude ležet na gauči a koukat mlčky na televizi.
modrooká kočka
Pořídit si domácího mazlíčka, ale není nic jednoduchého a není to ani levná záležitost. Je to zodpovědnost na několik let našeho života, takový pes nebo kočka s námi může být až 13 let. Je potřeba se rozhodnout, jaký domácí mazlíček pro nás a náš životní styl bude vhodný.

Pořídit si psa?
Při výběru pejska dbejme na naše bydlení, pokud máme byt je vhodné spíše menší plemeno, které se bude cítit dobře a nepotřebuje tolik prostoru a velkou zahradu na běhání. Do rodinného domku se lépe pořizují větší plemena, která mohou být na zahradě celý den a mohou se stát i hlídačem Vašeho domu. Plemeno vybírejte dle Vašich koníčků a zájmů, jestli rádi sportujete, pořiďte si psa aktivního, kterému nebude vadit běžet vedle Vašeho kola nebo trávit čas venku celý den. Jestli máme rádi klid a trávíme čas spíše doma je ideální tzv. „gaučák“, který s Vámi bude rád lenošit.
spící kočka a pes
Kočičí spolubydlící?
Kočka je méně náročný chlupatý přítel, velké pozitivum je, že kočku nemusíte venčit a když odjedete na dva dny, jídlo a pití jí postačí a najdete doma spokojenou kočičku i po dvou dnech co jste byli pryč. Některé kočky se moc nemazlí a občas Vám může připadat, že bydlíte Vy u své kočky a ne ona u Vás. Kočičí spolubydlící se hodí jak do bytu, tak do domečku se zahrádkou, když máte dům na vesnici či na okraji města, kočka může jít i sama ven a je zaručeno, že se vrátí zpět, kde má svůj vyhřátý pelíšek a něco dobrého k jídlu.

Chci psa i kočku!
Jsou i případy, že chceme mít doma psa i kočku, není to problém! Jen pamatujte, nejlepší je kočku i psa mít společně od štěněte a koťátka, lépe si na sebe zvykají.