Jaké jsou nejčastější důvody, proč si pořídit mobilní dřevostavbu

Dva nejčastější důvody, proč se lidé ohlížejí po bydlení v mobilních domech celoročních http://www.top-mobilnidomy.cz/, jsou bydlení ve vlastním namísto pronájmu, nízké náklady na živobytí a žádné závazky na zbytek života v podobě hypotečního úvěru.

posezení u domu

Nízkonákladové bydlení ve vlastním

Popularita poptávky po výstavbě dřevostaveb výrazně vzrostla již na počátku nového milénia, kdy začaly strměji stoupat ceny služeb spojených s dodávkou energií. Trend rostoucích cen se dá očekávat i do budoucna a tím pádem je nízkonákladové bydlení jednou z významných životních priorit.

Elektřina, plyn – za elektřinu lze významně ušetřit úspornými spotřebiči a vhodným osvětlením (např. LED diodami) a namísto přípojky zemního plynu lze zvolit úspornější formu vaření na propan-butanu. Ceny zemního plynu jsou navíc vázány na pevné platby a nic takového u propan-butanových lahví nemusíte řešit.

výhled na hory

Vytápění – nejvýraznější položkou za energie je vytápění a zde můžete tvrdě narazit, jestliže uvažujete o bydlení v bytovém domě. Tam se vytápění obvykle řeší centrální dodávkou a radiátory s měřidly a náklady na vytápění bývají značné. Mnohem výhodnější je topit dřevem v krbových kamnech, na jejich rovné vrchní desce ohřívat vodu na vaření či umývání a takto lze ušetřit až desítky tisíc korun ročně. Zvláště tehdy, zajistíte-li si levný zdroj palivového dřeva, např. po dohodě se správcem lesního hospodářství (samosběr, likvidace polomů apod.)

Hypoteční úvěr versus hotovost či spotřebitelský úvěr

Hypotéka má sice nízké úroky, ale je to závazek na dlouhou dobu, a v případě zdravotních problémů nebo komplikovaných rodinných vztahů (rozvody, podílové spoluvlastnictví) je zástava nemovitosti ve prospěch úvěrové společnosti vždy obrovským rizikem.

Mobilní dřevostavbu pořídíte mnohem levněji a část platby lze vyřešit spotřebitelským úvěrem. Ten má sice vyšší úrokovou sazbu, ale nejde o milionové částky a lze jej splatit poměrně rychle, někdy i v řádu měsíců nebo pouhých několika let.